Izbira blazine za vadbo joge

Začetek vadbe joge je na našem pragu. 

Na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri blazine za jogo:

♥ Debelina – ima opraviti z udobjem, ne pa tudi s praktičnostjo. Debelejša kot je blazina, večja je lahko težava pri vzdrževanju ravnotežja.

♥ Material – standardne blazine za jogo so najpogosteje iz PVC (vinil), ki omogočajo boljšo oprijemljivost, imajo daljši rok uporabe ter so hkrati primerne za tiste, ki ste občutljivi na lateks. Ker pa je “eko-friendly” ideja vedno bolj v ospredju, so na tržišču na voljo tudi blazine, ki vsebujejo naravne in reciklirane gume, juto ali naravni bombaž. Slednja dva sta najmanj trpežna od naštetih.

♥ Tekstura – narekuje kakšen je oprijem. Če si želimo podlago proti zdrsu in bi se pri tem želeli še izogniti PVC strukturi, si zaporedno sledijo gume, jute ali bombažna blazina za jogo. Pozorni smo edino na to, da ima dvignjeno, otipljivo strukturo.

♥ Lepljivost – nam pomaga pri vzdrževanju položaja in hkrati preprečuje proti zdrsu. Najvišji faktor lepljivosti ima joga blazina iz PVC-ja.

♥ Prijazno do okolja – kot jogiji spoštujemo načelo o nenasilju. Spoštujemo živa bitja in njihovo/svoje okolje. Kljub naštetim nekaterim prednostim za PVC podlago, vseeno priporočamo blazine iz okolju prijaznih materialov. Pri tem smo pozorni na dvignjeno, otipljivo strukturo, ki preprečuje zdrs, kar je ena pogostejših težav pri izvajanju/vzdrževanju jogijskih položajev.

♥ Cena – od 20€ – 60€

♥ Stil – glede na to, da bo jogijska blazina postala vaša sopotnica tako doma kot na vodenih vadbah, vam priporočamo da si izberete blazino s sloganom “praktično s koristnim”, kar pomeni da si izberete najljubšo barvo med neobčutljivimi barvami.

♥ Kje jo lahko kupite?
V googlu vtipkamo “blazina za jogo” in ponudniki se bodo lepo (z)vrstili.

Želimo vam uspešen, praktičen nakup, ki se bo dobro obrestoval.


Vzajemno rastemo, da skupaj cvetimo 

Z ljubeznijo!
Vaš Zavod Terapevtika

(Vir: life.gaiam.com)

(Photo: yogamat.com)

Obvezno izpolnite polja označena z *

*

*

Prišlo je do napake. Prosim, poskusite znova.

M o r e   i n f o