Novo pri Zavod-terapevtika.si – Preplet dveh terapij istočasno RC in psihoterapija

*Novo pri Zavod Terapevtika

Prvi v Sloveniji vam pri Zavod-terapevtika.si ponujamo preplet dveh terapij istočasno; psihoterapija in RC (refleksnoconska) terapevtska masaža stopal. Terapevtki delujeta po poti intuicije in harmonije, ki vodi v globino misli in vzorcev ter življenjskih brazd, s katerimi se soočamo vsakodnevno, pa ne vemo kako bi se odzvali nanje.


 

Najdražji …Vsakdo izmed nas se vsake toliko znajde na razpotju brez kažipoti, na razpotju življenja, kjer nas prevzamejo občutki. In mnogokrat preprosto ne znamo slediti tem občutkom, ki so v osnovi najbolj avtentični in pristni in če bi jim pustili svobodo, kakršna jim pripada, bi se tudi mi sami bolje znašli v teh trenutkih. Našemu delovanju pri Zavod-terapevtika.si, katere cilj vam je že znan, se je pridružila tudi draga Ingrid, ki je šolana psihoterapevtka in predvsem oseba, ki je na lastni koži občutila in doživela proces psihoterapije. Posredujem njeno interpretacijo, kaj pravzaprav psihoterpija je?

Iris Bukovac Ćulibrk

“Ko sem zaprtih oči razmišljala, kako bi lahko na kratko in slikovito čim bolje predstavila psihoanalizo, sem pred seboj ugledala veličastnega ptiča, ki je zamahnil s krili, da sem se ga skoraj ustrašila. Saj to je Feniks, sem se nato razveselila. Mistična ptica, ptica okrevanja, ki vsakih nekaj sto let zgradi gnezdo in ga sežge; nato pa iz njenega pepela vzleti nov, pomlajen Feniks. Nekateri viri pričajo o njegovih zdravilnih solzah in sposobnosti zdraviti poškodbe in rane, ki so mu bile zadane. To je proces psihoanalize, po katerem se prenovljeni in na nek način novi, dvignemo iz lastnega pepela, potem, ko nam je uspelo »zažgati« staro. Skozi zdravilne solze in našo močjo, ki jo ponovno obudimo v sebi, se pozdravimo starih ran in poškodb ter ob globljem razumevanju samih sebe, lahko razprtih kril, osvobojeni in v polnem letu, ustvarjamo, kreiramo, sprejemamo…ljubimo.

Cilj psihoanalize je razumevanje prej nezavednih vidikov samega sebe in integracija zavrnjenih vidikov samega sebe. Ob boljšem razumevanju sebe in bogatejšem notranjem življenju, začnemo svoje življenjske cilje reševati premišljeno in konstruktivno. Odstranijo se razvojne blokade, spremeni se odnos do soljudi, sprejemanje realnosti, doživljajska polnost in živost itd.

Kot je Caruso lepo nekoč zapisal, je psihoanaliza umetnost krpanja raztrgane življenjske zgodbe. Zakrpana obleka ni nikdar čisto nova, toda, če jo je zakrpala skrbna in ljubeča roka se v njej ne moremo sramovati in nas lahko greje.”

Ingrid

Mojca - 28/06/2011 - 22:19

Pozdravljeni,

kombinacija RC in psihoterapije se mi je zdela zanimiva, sama jo spoznavam v zadnjem mesecu, zato želim z vami deliti mojo izkušnjo.

Spoznala sem, da sem ujeta v začaran krog ponavljajočih vzorcev. Vedno sem mislila, da sebe pa že znam (psiho)analizirati sama. Vendar sem prišla do točke, ko napredka ni bilo več in trajalo je, da sem si priznala, da usposobljeni strokovnjaki niso brez pomena.
Tako zdaj, po nekaj obiskih lahko rečem, da sem na pravi poti – sicer naporni in doživljajsko močni, s solzami, ki očiščujejo in me delajo lahkotno ter bolj sproščeno. Veselim se vsakega obiska, čeprav vem, da bo težko, vendar vsakič znova tudi vem, da sem položila nov kamenček na poti k sebi.
Proces RC in psihoterapije pa ne deluje le ob samih obiskih, učinki se kažejo ves čas, meni še posebej intenzivno ure in dan po obisku.
Ko sem se odločila za ta korak, nisem vedela točno, kaj vse me čaka na tej poti, saj nikoli prej nisem imela izkušnje s psihoterapijo, le nekaj RC masaž. Zato tudi ne morem kompetentno presojevati ali je kombinacija RC in psihoterapije prava izbira za vsakogar, vem pa da meni ustreza in ni mi žal te odločitve.
Svoje življenje želim živeti bolj polno in z Ingrid in Iris sem na pravi poti – POTI K SEBI.

Ingrid in Iris, hvala vama da sta!

Obvezno izpolnite polja označena z *

*

*

Prišlo je do napake. Prosim, poskusite znova.

M o r e   i n f o